:: Sweets on Sunday – Spooning Cookie Dough Berlin

The Childhood classic – when baking cookies, one would always want to snack on the raw cookie dough. Sometimes even too much until the stomachache would kick in… who made this experience, too?

Last weekend I got to meet a very lovely duo, that are known as “Spooning Cookie Dough”. Diana and Constatntin from Berlin made it their goal to offer cookie dough as a dessert. Most importantly without the stomachache but with the same doughy texture that would melt softly in the mouth. They worked a 3/4 year on the receipt that works without eggs and baking powder. Two of the flavors they offer at Streetfood Auf Achse Market are even vegan. The gluten free is a work in progress.
Here Cookie Dough is not just Cookie Dough. The variations are broad and creative. My personal favorite is very chocolaty “Cookies & Dream”, the “Speculicious” has a touch of cinnamon but there is also a salty variation “Sweet & Saltie” – Diana’s favorite. Optionally you can choose colorful sweet toppings to put on top.

The idea of cookie dough for dessert is a souvenir from Australia. “It does not exist in Germany yet” was the thought which had to be changed as soon as possible. Until this point Spooning Cookie Dough can be booked as a catering service (I am imagining them at all the upcoming blogger events already). But you can also just visit them on Sundays at the Streetfood auf Achse Market. Here are upcoming dates

Streetfood Auf Achse Markt
When? 12.2.17, 26.2.17, 12.3.17, 19.2.17, 26.2.17 always from 12-6p.m.
Where? Kulturbrauerei Berlin – Schönhauser Allee 36, 10435 Berlin

Deutsch:
Der Kindheitsklassiker – beim Plätzchen backen wird am liebsten erstmal der Keksteig genascht. Wehe man nascht zu viel, denn dann fangen die Bauchschmerzen an… Wer kennt das auch? 

Letztes Wochenende durfte ich Bekanntschaft mit einem ganz sympathischen Duo hinter dem Namen “Spooning Cookie Dough” machen. Diana und Constantin aus Berlin haben es sich zur Aufgabe gemacht Cookie Dough (eng. “Keksteig”) nun als Dessert anzubieten. Ganz ohne Bauchschmerzen aber eine genauso zuerst leicht zähe und dann im Mund zart zerlaufende Konsistenz. Ein 3/4 Jahr haben die beiden an der Rezeptur gearbeitet, die ohne Eier und Backpulver auskommt. Zwei der Sorten, die sie auf dem Streetfood Auf Achse Markt angeboten werden, sind sogar vegan. Glutenfrei ist in Arbeit. Bei Spooning Cookie Dough ist Keksteig nicht nur einfach gleich Keksteig. Die Variation in Sorten ist breit und kreativ. Ob schön schokoladig wie bei meinem persönlichen Favoriten “Cookies & Dream”, zimtig bei “Speculicious” oder sogar mit salziger Note “Sweet & Saltie” – Dianas Liebling. Optional kann man sich noch bunte Toppings dazu bestellen.

Die Idee zum Keksteig als Dessert haben sie sich aus Australien mitgenommen. “In Deutschland gibt es das noch gar nicht” war der Gedanke und das musste schleunigst geändert werden. Spooning Cookie Dough kann nun fürs erste als Catering Service gebucht werden. Ich sehe die süßen Keksteig Desserts schon auf den nächsten Blogger Events ganz groß. Für alle anderen ist das Duo fast jeden Sonntag auf dem Streetfood auf Achse Markt zu finden. Hier die Daten:

Streetfood Auf Achse Markt
Wann? 12.2.17, 26.2.17, 12.3.17, 19.2.17, 26.2.17 jeweils 12-18Uhr
Wo? Kulturbrauerei Berlin – Schönhauser Allee 36, 10435 Berlin

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herz

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